(Resepi dari Kak fida myresepi.com)
loyang 9"
Bahan A
200 gm mentega
200 gm Dark chocolate
Bahan B
4 biji telur
170 gm gula halus
Bahan C
170 gm tepung
30 gm serbuk koko
Cairkan bhn A dgn cara double boiling dan biarkan suam.
Ayakkan tepung dan koko bersama.
Pukul telur dan gula sehingga kembang.
Kemudian masukkan tepung dan gaul rata dgn spatula.
Masukkan pula Bhn A ke dlm adunan n gaul rata.
Tuangkan ke dlm loyang yg bergris dan kukus selama 15 min..
utk topping
200 gm dark choc
50 gm butter
100 gm almond (bakar kejap)
Cairkan dark choc dan butter secara double boiling.. lepas tue tuangkan ke atas kek.. dan taburkan almond flakes diatasnya..
SELAMAT MENCUBA
*utk resepi nie saya menggunakan kaedah bakar selama 1 jam ngan suhu 160'c.
almond tue bakar kejap yer.. so rasa akan lebih crunchy..
ReplyDeletecopying ur resepi dear. tqvm.
ReplyDeletekalau tak bakar yang untuk sejam dalam oven tu tak jadi ke?
ReplyDelete